Przepis na Barszcz ogórkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
10 m
Czas gotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1038
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

  • kwas ogórkowy 200 ml
  • wywar warzywny 1,4 litra
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jajka 6 sztuk
  • kiełbasa cienka 30 dag
  • jogurt naturalny 100 ml

Jak zrobić Barszcz ogórkowy?

Cebulę obrać. Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia. Na gotujący się wywar wlać kwas z ogórków kiszonych. Najlepszy jest ze swoich kiszonych ogórków z własnego ogródka ogórki. Dodać obraną cebulę. Gotować 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać. Pokroić jajka w ósemki. Kiełbasę pokroić w kostkę. Barszcz rozlać na talerze, dodać pokrojone jajka oraz kiełbasę. Barszcz można podać z pieczywem lub ziemniakami. Można szybko przygotować taki barszcz jeśli nie mamy zbyt czasu na gotowanie posiłku.

Podobne przepisy

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z fasolką szparagową

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: IKM

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z zacierkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-18

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Fasolowy barszcz czerwony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-16

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Zupy

Żurek na kiełbasie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z kapusty pekińskiej z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy