Upiec dwa biszkopty ciemne, lub jeden i po upieczeniu przekroić na pół. Upiec cienki jasny biszkopt. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Galaretkę pokroić w drobną kosteczkę ( zamiast galaretki gotowej można przygotować według przepisu
różnokolorowe galaretki i po stężeniu pokroić w kostkę. Śmietanę ubić, dodać cukier do smaku i ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojone galaretki i delikatnie wymieszać. Przełożenie bajki:
biszkopt ciemny- połowa śmietanowej masy- biszkopt jasny- druga połowa masy śmietanowej- biszkopt ciemny- polewa. Można ozdobić wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery