Przepis na Bagietka czosnkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2812
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Po co kupować mrożone gotowce jak można zrobić własne.. i to o wiele lepsze

Zdjęcia

Składniki

  • bagietka 2 szt
  • masło 8 łyżek
  • czosnek 2 ząbki
  • ser starty 3 łyżki
  • czosnek niedźwiedzi 1 łyżeczka

Jak zrobić Bagietka czosnkowa?

Masło utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać zioła np natkę. Ja dałam łyżeczkę czosnku niedźwiedziego. Bagietkę ponacinać w 7-8 miejscach ale uważać żeby nie przeciąć bułki do końca.

W każde nacięcie nożem wsmarować masło czosnkowe. Z wierzchu posypać drobno startym serem (ja użyłam tartego typu parmezan i posypałam jeszcze czosnkiem niedźwiedzim). Zapiekać w 200st w piekarniku ok. 8-10 minut aż wierzch się zarumieni.

Podobne przepisy

Galaretka z kurczaka z paprykową nutką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Jajka pod szynką szwardzwaldzką i rzeżuchą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 24 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Pasta serdelowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Grzanki z pomidorami i mozarellą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Zielone naleśniki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Naleśniki z parówkami z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne