Przepis na Zupa truskawkowa z kisielem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1811
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • kisiel truskawkowy 1 op
  • makaron rurki 1 op
  • kompot z truskawek 1 słoik litrowy

Jak zrobić Zupa truskawkowa z kisielem?

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ale w nie osolonej wodzie, odcedzamy. Owoce ze słoika wraz z kompotem wlewamy do garnka i lekko podgrzewamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Kisiel rozpuszczamy w 200 ml zimnej wody. Do kompotu wlewamy rozrobiony kisiel, mieszamy. Dodajemy owoce i makaron. Zupę polecam latem jako chłodnik. Zamiast truskawek możemy użyć innych owoców np. Wiśni

Podobne przepisy

Krupnik na kiełbasie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy

Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Zupy

Czerwony barszczyk do uszek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy

Poznańska zupa kartoflana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-11

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zupy