tort idealny na urodziny.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptem, zapiąć obręcz. Przygotować masę: do duzej miski wlać wrzątek, dodać galaretki i wymieszać do rozpuszczenia się. Odstawić w chłodne miejsce żeby ostygły. Do zimnego płynu galaretkowego dodać serki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Całość odstawić żeby troszkę stężała bo zbyt płynna mocno wsiąknie w biszkopt. Gdy masa lekko stężeje wylewamy ja na biszkopt i wstawiamy tortownice do lodówki min n 5 godz. Potem wyjmujemy, ostrożnie zdejmujemy obręcz, przekrawamy tort na pół, przekładamy na patere odwracając od siebie połówki żeby powstał motyl. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno (można dodać fix) i dekorujemy skrzydła motyla szprycą cukierniczą. Na śmietanę wystarczy ułożyć owoce np truskawki, jako oczy dać czekoladowe drażetki a czułki zastąpiły 2 świeczki urodzinowe. Gotowe!
owoce można tez ułożyć bezpośrednio na biszkopcie i wtedy dopiero zalać masą galaretkową, będzie jeszcze ciekawiej i smaczniej.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta