Tort jest lekko strawny i mało tuczący.
Receptura została dodana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2559 osób!
Na zdrowie!
Białka ubić na pianę, pod koniec dodać cukier, ciągle miksując. Na odwróconej tortownicy ułożyć papier do pieczenia ( wycięte na wymiar tortownicy krążki) i rozsmarować pianę na cienkie placki. Piekarnik nagrzać do 150 stopni c, a następnie zmniejszyć temperaturę do 100-120 stopni i wstawiać placki z piany, aby dobrze się obsuszyły. Ze pozostałych składników przygotować masę:
masło ucieramy z cukrem do białości, dodając pod koniec po jednym żółtku i dalej ucieramy. Pod koniec ucierania dodajemy 50 ml mocnego naparu kawy lub 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej. Dobrze wysuszone i chłodne placki białkowe przekładamy gotową masą, lekko dociskając każdą warstwę. Dekorujemy wg własnego uznania. Możemy go również posypać płatkami migdałowymi.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery