Przepis na Suszone jabłka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2574
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

  • jabłka - antonówka, reneta 10 szt
  • woda 2 l
  • kwasek cytrynowy 0,5 łyżeczki

Jak zrobić Suszone jabłka?

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry ok. 1 cm. Wodę gotujemy z kwaskiem cytrynowym. Jabłka zanurzamy we wrzącej wodzie na 2 min, następnie zanurzamy w zimnej wodzie, odsączamy. Jabłka układamy na blaszce i suszymy w piekarniku lekko uchylonym początkowo w tem. 80 stopni c, później 50 stopni.

Podobne przepisy

Kanapka z nutką pomarańczy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Przekąski

Brokuł z jajkiem i fetą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski

Jajka z dodatkiem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Kanapka z serem i suszonymi pomidorkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Racuchy jabłkowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przekąski