Przepis na Sorbet arbuzowy

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1086
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • arbuz 1,5 kg
  • cukier puder 1 łyżka
  • woda 3 łyżki

Jak zrobić Sorbet arbuzowy?

Arbuza przetnij na pół. Odetnij jeden plaster, który wykorzystasz później do dekoracji. Wydrąż najsłodszy, czerwony miąższ ze środka (jasne części przy skórce pozostaw) i w miarę możliwości usuń pestki (musisz uzyskać ok. 1 kg miąższu). Zmiksuj arbuza z rozpuszczonym w ciepłej wodzie cukrem. Przelej miąższ do naczynia i zamrażaj przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągaj go z zamrażarki i mieszaj.

Podobne przepisy

Słodki plaster miodu

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Desery

Szarlotka na gorąco

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Błyszcząca galaretka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: lolek22

Kategoria: Desery

Bakaliowe kulki

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery

Zimne z kawusi ;)

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-21

Dodany przez: Zuzia

Kategoria: Desery

Naleśniki amerykańskie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-18

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Desery