Przepis została dodana w dniu: 02.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2412 osób!
Bon Appétit!
Ryż ugotować na sypko. Ostudzony wsypać do miski. Tuńczyka odsączyć. Jeśli ma duże kawałki rozdrobnić widelcem. Dodać do ryżu. Kukurydzę odsączyć, dodać do miski. Ogórki oraz paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę. Dodać do miski. Wszystko dokładnie wymieszać. Do majonezu dodać przyprawę curry, szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu, ewentualnie płaską łyżeczkę wegety do smaku. Dokładnie wymieszać. Dodać do wymieszanych składników. Ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Zamiast 10 łyżek majonezu, można dodać 5 łyżek majonezu, a kolejnych 5 łyżek można dopełnić jogurtem naturalnym, lub po prostu dodać majonez light. Smacznego ! 🙂
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Ryby
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki