Ryż ugotować na sypko. Ostudzony wsypać do miski. Tuńczyka odsączyć. Jeśli ma duże kawałki rozdrobnić widelcem. Dodać do ryżu. Kukurydzę odsączyć, dodać do miski. Ogórki oraz paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę. Dodać do miski. Wszystko dokładnie wymieszać. Do majonezu dodać przyprawę curry, szczyptę soli i świeżo zmielonego pieprzu, ewentualnie płaską łyżeczkę wegety do smaku. Dokładnie wymieszać. Dodać do wymieszanych składników. Ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Zamiast 10 łyżek majonezu, można dodać 5 łyżek majonezu, a kolejnych 5 łyżek można dopełnić jogurtem naturalnym, lub po prostu dodać majonez light. Smacznego ! 🙂
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki