Przepis została opublikowana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2558 osób!
Smacznego!
Sałatę opłukać i porwać na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w talarki. Pomidory pokroić w ósemki, a każdą taką część jeszcze na pół. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki i dodać do pozostałych składników. Ogórek pokroić w grubsze plasterki i każdy z nich również przekroić na pół. Wszystkie składniki dobrze pomieszać. Przygotować sos: wymieszać ocet winny z woda i solą, dodać oliwę. Dokładnie wymieszać. Sałatę polać sosem i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę urozmaicić można serem feta, grzankami lub jajkiem ugotowanym na twardo. To już zależy od uznania. Mnie smakuje w pierwotnej wersji, ponieważ bardzo lubię oliwki, a w tej sałatce ich smak jest doskonale uwydatniony 🙂
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki