Przepis na Sałatka brzoskwiniowo-migdałowa

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
601
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sałatki

Składniki

  • brzoskwinie 50 dag
  • posiekane migdały 3 łyżki
  • żółtka 2 szt
  • cukier 4 łyżki
  • czerwone wino 1 kieliszek

Jak zrobić Sałatka brzoskwiniowo-migdałowa?

Brzoskwinie obieramy ze skórki, przekrawamy i usuwamy pestki. Następnie kroimy w kostkę i przekładamy do salaterki. Migdały chwilkę podprażamy, obieramy z brązowej skórki i drobno siekamy. Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch, a potem wlewamy czerwone wino i dokładnie mieszamy.

Powstałym sosem polewamy owoce. W podanym przepisie migdały możemy zastąpić orzechami lasowymi, wówczas również chwilę orzechy podprażamy by zdjąć z nich skórkę i drobno siekamy.

Podobne przepisy

Kapusta pekińska z prażonym słonecznikiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 23 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: malina

Kategoria: Sałatki

Krojone pomidory

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Sałatki

Szybka sałatka z tuńczyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Sałatki

Pekińska z rzodkiewkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sałatki

Marchew do obiadu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Sałatki

Zielona sałatka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Sałatki