Przepis na Rafałki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1554
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Składniki

  • margaryna 25 dag
  • kokos 20 dag
  • starte herbatniki 2 sztuki
  • mleko w proszku 20 dag
  • cukier puder 20 dag
  • surowe białko 1 sztuka
  • wódka 1 kieliszek
  • migdały 10 dag
  • kokos do obtoczenia

Jak zrobić Rafałki?

Margarynę rozetrzeć z cukrem. Dodać resztę składników, wyrobić ciasto
. Jeżeli ciasto będzie zbyt lepkie dodać troszkę mleka w proszku lub dodatkowego herbatnika. Chłodzić je ok 2-3 godziny. Z tej masy formować kuleczki. W środku kulki umieścić obrany ze skórki migdał. Gotowe kuleczki obtaczać w wiórkach i chłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny.

Podobne przepisy

Babka marmurkowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-27

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z kremem jogurtowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-13

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Roladka śmietankowo makowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Masa do karpatki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-07

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ciasta

Sok jabłkowo-cynamonowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Babeczki kremowe z kawałkami ananasa

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta