Przepis na Powidła z jabłek

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1777
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • jeżyny 60 dag
  • sok jabłkowy 600 ml
  • jabłka antonówki 70 dag
  • cukier 1 kg

Jak zrobić Powidła z jabłek?

Jabłka umyć i pousuwać gniazda nasienne. Rozdrobnić. Zalać połową soku i rozgotować. Jeżyny rozgotować w drugiej połowie soku. Zarówno jabłka jak i jeżyny przetrzeć. Wymieszać ze sobą i gotować. Po 10 minutach wsypać cukier i gotować jeszcze 15 minut. Gotowe ponalewać do słoików. Pozakręcać i wstawić do naczynia z wodą. Gotować 20 min. Odstawić do ostygnięcia.

Podobne przepisy

Kompocik z gruszek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory

Grzybki w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory

Zalewa do ogórków z keczupem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-27

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przetwory

Dżem mirabelkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Sos pomidorowo-cukiniowy na zimę

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Cukinia w zalewie słodko-kwaśnej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory