Przepis na Powidła z jabłek

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1747
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2510 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • jeżyny 60 dag
  • sok jabłkowy 600 ml
  • jabłka antonówki 70 dag
  • cukier 1 kg

Jak zrobić Powidła z jabłek?

Jabłka umyć i pousuwać gniazda nasienne. Rozdrobnić. Zalać połową soku i rozgotować. Jeżyny rozgotować w drugiej połowie soku. Zarówno jabłka jak i jeżyny przetrzeć. Wymieszać ze sobą i gotować. Po 10 minutach wsypać cukier i gotować jeszcze 15 minut. Gotowe ponalewać do słoików. Pozakręcać i wstawić do naczynia z wodą. Gotować 20 min. Odstawić do ostygnięcia.

Podobne przepisy

Sałatka z ogórków w zalewie curry

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-08-14

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Zalewa do papryki paprykowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-10

Dodany przez: mati

Kategoria: Przetwory

Ogórki korniszone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Dżem jablko- róża

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Marmolada ze śliwek węgierek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory

Ogórki kiszone dobre

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-25

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Przetwory