Przepis na Paszteciki na szybko

Dodano przez:
Ile porcji:
30
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2203
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Przekąski

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe 1 opakowanie
  • pasztet z blaszki 60 dag
  • cebula 3 sztuki
  • jarzynka 1 łyżeczka
  • jajo 1 sztuka

Akcesoria

  • nóz
  • patelnia
  • blacha do pieczenia

Jak zrobić Paszteciki na szybko?

Cebulę kroimy w wiórka, posypujemy jarzynką i pieprzem, smażymy na patelni. Następnie dodajemy pasztet i smażymy razem. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy wzdłuż na 2 części. Każdą z części smarujemy przygotowanym farszem i zawijamy w ślimaka. Każdy rulon kroimy na małe części ok 1, 5 cm. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy do zarumienienia się ciasta.

Podobne przepisy

Zapiekane parówki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pizza na cienkim spodzie pól na pół

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Kiełbasa w cebulowo-jabłkowym sosie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Kotlety domowe

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: franko

Kategoria: Mięsne

Serowe frytki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Przekąski

Skrzydełka w sosie z coca coli

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne