Przepis na Paszteciki na szybko

Dodano przez:
Ile porcji:
30
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2156
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Przekąski

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe 1 opakowanie
  • pasztet z blaszki 60 dag
  • cebula 3 sztuki
  • jarzynka 1 łyżeczka
  • jajo 1 sztuka

Akcesoria

  • nóz
  • patelnia
  • blacha do pieczenia

Jak zrobić Paszteciki na szybko?

Cebulę kroimy w wiórka, posypujemy jarzynką i pieprzem, smażymy na patelni. Następnie dodajemy pasztet i smażymy razem. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy wzdłuż na 2 części. Każdą z części smarujemy przygotowanym farszem i zawijamy w ślimaka. Każdy rulon kroimy na małe części ok 1, 5 cm. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy do zarumienienia się ciasta.

Podobne przepisy

Roladki z suszonymi owocami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Nadziewana papryka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-22

Dodany przez: halina

Kategoria: Przekąski

Kotlety z niespodzianką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki zapiekane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Kolorowy makaron z indykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne