Przepis na Paszteciki na szybko

Dodano przez:
Ile porcji:
30
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2127
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Przekąski

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe 1 opakowanie
  • pasztet z blaszki 60 dag
  • cebula 3 sztuki
  • jarzynka 1 łyżeczka
  • jajo 1 sztuka

Akcesoria

  • nóz
  • patelnia
  • blacha do pieczenia

Jak zrobić Paszteciki na szybko?

Cebulę kroimy w wiórka, posypujemy jarzynką i pieprzem, smażymy na patelni. Następnie dodajemy pasztet i smażymy razem. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy wzdłuż na 2 części. Każdą z części smarujemy przygotowanym farszem i zawijamy w ślimaka. Każdy rulon kroimy na małe części ok 1, 5 cm. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy do zarumienienia się ciasta.

Podobne przepisy

Bigos staropolski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-30

Dodany przez: kermit

Kategoria: Grzyby

Kapuściany kotlet

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Pulpety w sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Mięsne

Spaghetti

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Mięsne

Kurczak na butelce

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Bruschetta ryżowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski