Przepis na Marynowany arbuz

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1975
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została opublikowana w dniu: 13.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2858 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • arbuz dowolna ilość
  • plastry cytryny 2 szt na słoik
  • rum 50 ml na słoik
  • cukier 2 łyżki na słoik

Jak zrobić Marynowany arbuz?

Arbuz bez skóry i pestek pokroić w kostkę, włożyć do słoików, do każdego słoika dodać cukier, rum i plastry cytryny. Pasteryzacja; wodę w garnku w którym mamy słoiki doprowadzić do wrzenia i zdjąć z pieca pozostawiając pod przykryciem do ochłodzenia. Używać jako dodatek do deserów.

Podobne przepisy

Sałatka na zimę z ogórków z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-10-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Grzyby mrożone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: Pola

Kategoria: Przetwory

Borówkowo-wiśniowy dżem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Sałatka z opieńków na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Przetwory

Kalafior w słoiku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Leczo z fasolką szparagową pasteryzowane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2011-10-27

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory