Przepis na Krem jajeczno miodowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
689
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • płynny miód 1 szklanka
  • jajka 4 szt
  • posiekane orzechy laskowe 0,75 szklanki

Jak zrobić Krem jajeczno miodowy?

Jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy w chłodne miejsce. Do salaterki wlewamy miód i dodajemy żółtka. Umieszczamy miseczkę w rondelku, tak by nie dotykała gotującej się w nim wody i ubijamy miód z żółtkami na gęstą masę. Salaterkę zestawiamy z garnka i jeszcze chwilę ubijamy, aż masa stanie się puszysta i lekko zastygnie. Delikatnie ale dokładnie łączymy z pianą z białek i rozkładamy do salaterek. Odstawiamy na 20 min w chłodne miejsce. Posypujemy orzechami.

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: onana

Kategoria: Desery

Uśmiechnięty deserek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Desery

W białej polewie śliwki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Flan waniliowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Śmietanowiec z galaretkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Ciasta

Koktajl z maślanki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery