Przepis na Kompot leśny na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
7
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
954
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • jeżyny 1 kg
  • jagody 1 kg
  • cukier 0,5 kg
  • woda 5 szklanek

Jak zrobić Kompot leśny na zimę?

Owoce oddzielnie dokładnie myjemy, odsączamy i usuwamy szypułki. Jeżyny wsypujemy do słoików do połowy ich wysokości. Na jeżyny wsypujemy jagody. Z wody i cukru zagotowujemy syrop i gorącym zalewamy owoce w słoikach. Słoiki zakręcamy a następnie pasteryzujemy 20 min.

Podobne przepisy

Grzybki marynowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dżem jabłkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Przetwory

Dżem czereśniowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-24

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Powidła śliwkowe z kakao

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Marynowany chrzan

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: kuku-ryku

Kategoria: Przetwory

Dżem z czarnej porzeczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory