Przepis na Kompot leśny na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
7
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
976
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • jeżyny 1 kg
  • jagody 1 kg
  • cukier 0,5 kg
  • woda 5 szklanek

Jak zrobić Kompot leśny na zimę?

Owoce oddzielnie dokładnie myjemy, odsączamy i usuwamy szypułki. Jeżyny wsypujemy do słoików do połowy ich wysokości. Na jeżyny wsypujemy jagody. Z wody i cukru zagotowujemy syrop i gorącym zalewamy owoce w słoikach. Słoiki zakręcamy a następnie pasteryzujemy 20 min.

Podobne przepisy

Dżem borówkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Papryka na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Grzyby po chłopsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Borówkowo-wiśniowy dżem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Gruszki w zalewie na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: nena17

Kategoria: Przetwory

Cukinia w zalewie słodko-kwaśnej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory