Przepis na Kompot jabłkowy na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
7902
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Receptura została opublikowana w dniu: 15.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2509 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • jabłka 5 kg
  • woda 2 l
  • cukier 7 łyżek
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka płaska

Jak zrobić Kompot jabłkowy na zimę?

Przygotowujemy zalewę:wodę gotujemy z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Odstawiamy do przestygnięcia. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Słoiki szybko napełniamy zalewą, gdyż inaczej jabłka zaczną ciemnieć. Pasteryzujemy 10-15 min.

Podobne przepisy

Tarkowane ogórki do zupy na zimę.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dżem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-08-12

Dodany przez: mati

Kategoria: Przetwory

Marynowane czerwone kozaki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Marynowane oliwki na sposób domowy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Grzybki w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory

Sałatka z grzybów i warzyw na zimę

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby