Przepis na Kompot jabłkowy na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
7936
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • jabłka 5 kg
  • woda 2 l
  • cukier 7 łyżek
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka płaska

Jak zrobić Kompot jabłkowy na zimę?

Przygotowujemy zalewę:wodę gotujemy z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Odstawiamy do przestygnięcia. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Słoiki szybko napełniamy zalewą, gdyż inaczej jabłka zaczną ciemnieć. Pasteryzujemy 10-15 min.

Podobne przepisy

Przecier ze szczawiu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Dżem jagodowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Czerwona kapusta na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Płotki w marynacie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Marynowane grzyby: borowiki i podgrzybki

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 43200 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby

Susz kwiatów lipki do herbatki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory