Przepis na Kompot czerwone porzeczki na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
5206
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • czerwone porzeczki 2 kg
  • cukier 1.5 - 2 kg

Jak zrobić Kompot czerwone porzeczki na zimę?

Czerwone porzeczki myjemy i zasypujemy cukrem, odstawiamy na noc żeby puściły sok. Rano przekładamy do słoików wraz z sokiem. Pasteryzujemy do 10 min.

Podobne przepisy

Dżem brzoskwiniowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Przetwory

Zalewa do papryki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Przetwory

Marynata z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory

Dynia w occie na słodko

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Ćwikła na zimę

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Przetwory

Marynowane prośnianki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory