Przepis na Kompot czerwone porzeczki na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
5196
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Receptura została opublikowana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2177 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • czerwone porzeczki 2 kg
  • cukier 1.5 - 2 kg

Jak zrobić Kompot czerwone porzeczki na zimę?

Czerwone porzeczki myjemy i zasypujemy cukrem, odstawiamy na noc żeby puściły sok. Rano przekładamy do słoików wraz z sokiem. Pasteryzujemy do 10 min.

Podobne przepisy

Renklody w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Fasolkowe leczo

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Tarkowane ogórki do zupy na zimę.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Truskawkowy dżem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: Olka

Kategoria: Przetwory

Mrożone truskawki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-26

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Przetwory

Ogórki korniszony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory