Przepis na Jeżyki z mięsa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
45 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1323
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

  • pierś z kurczaka 1 szt
  • śmietana kremówka 1 małe op
  • kajzerka 3 szt
  • wegeta

Jak zrobić Jeżyki z mięsa?

Kajzerki kroimy w drobną kostkę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, mielimy w maszynce. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy wegetą, mieszamy. Z masy formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w pokrojonych kajzerkach. Dużą ilość oleju rozgrzewamy na patelni, wkładamy jeżyki, smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Podobne przepisy

Domowe tosty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: netha

Kategoria: Przekąski

Placki z dynią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Smaczny wafelek

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Francuskie poduszeczki smaku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Przekąski

Swojskie masełko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przekąski

Szybkie śniadanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przekąski