Dobra rada: Aby wzbogacić smak sałatki dodaj 2 – 3 łyżki cebulki smażonej na złoto Delecta.
1. Umytą sałatę porwij na kawałki i ułóż na talerzykach.
2. Szynkę pokrój w paski, podsmaż na patelni i odstaw na bok.
3. Tortillę pokrój w trójkąty i zrumień na gorącej patelni na złoty kolor.
4. Pomidorki poprzekrawaj na połówki. Paprykę posiekaj w cienkie paseczki.
5. Warzywa ułóż na sałacie, posyp szynką i pokrojonym w kostkę serem typu feta.
6. Jogurt wymieszaj z salsą. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Całość udekoruj trójkącikami złocistych tortilli. Podawaj jako samodzielne, lekkie danie główne lub na przystawkę.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski