Przepis na Galaretka jabłkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
638
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Receptura została dodana w dniu: 30.05.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2937 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • jabłka 1-2 kg
  • cukier 1,2-2 kg

Jak zrobić Galaretka jabłkowa?

Jabłka umyć i pokroić wraz ze skórką i gniazdami nasiennymi na ćwiartki, rozgotować. Gorące odsączyć przez gazę. uzyskany sok przelać do szerokiego rondla, zagotować, po czym wsypać cukier 1,2 kg na litr soku i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Dłuższe gotowanie źle wpływa naścinanie się galaretki. Płyn zlać do wyparzonych, niewielkich słoików i odstawić do wystygnięcia, po czym dobrze zakręcić.

Podobne przepisy

Sok jabłkowo-cynamonowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Kogiel mogiel

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Galaretka na soku truskawkowym

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Makaron z truskawkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-02

Dodany przez: pacul

Kategoria: Desery

Niebo w gębie

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Eklerki z cytrynową pianką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery