Przepis na Dżem z agrestu

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2187
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • agrest 2 kg
  • cukier 1/2 szklanki

Jak zrobić Dżem z agrestu?

Agrest należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie wrzucić do garnka, wsypać cukier i wstawić na mały ogień, nakryć pokrywką i dusić co jakiś czas mieszając przez około 20 minut. Od razu po podduszeniu przekładamy do czystych słoików i szczelnie zakręcamy, pasteryzujemy przez 15 minut w temp około 90 stopni, następnie studzimy w zimnej wodzie i odstawiamy w chłodne miejsce.

Podobne przepisy

Dżem jabłkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Przetwory

Mus dyniowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przetwory

Ogórki w zalewie miodowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Marynowana papryka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Buraki z papryką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Ogórki konserwowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory