Przepis na Borówki do mięska

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1789
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • borówki 1 kg
  • gruszki 75 dag
  • woda 1/2 szklanki
  • cukier 30 dag

Jak zrobić Borówki do mięska?

Borówki przebrać, opłukać, osączyć. Gruszki lub jabłka umyć, obrać, pokrajać na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne (duże owoce można pokroić na mniejsze części). Wodę z cukrem zagotować mieszając. Na gorący syrop włożyć gruszki lub jabłka i chwilę pogotować. Gdy zaczną się stawać przezroczyste, dodać borówki i mieszając gotować razem na słabym ogniu 25-30 min. Gorący przetwór wkładać po brzegi do wygotowanych i osuszonych lub wyprażonych w piekarniku słoików typu twist (gorących), przykryć wygotowanymi, suchymi zakrętkami i od razu zamknąć.

Podobne przepisy

Grzybki w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory

Sok pomidorowy z dodatkiem selera naciowego

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Sałatka z cukini i marchewki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Przetwory

Ogórki małosolne z koperkiem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Sok porzeczkowy na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory