Przepis na Banany „pochodnie”

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1756
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla

Składniki

  • banany 5
  • masło 3 łyżki
  • koniak 3 łyżki
  • cukier puder 2 łyżki
  • spirytus 1 łyżka

Jak zrobić Banany „pochodnie”?

Obrane ze skórki banany posmarować roztopionym masłem. Posypać cukrem i cynamonem. Piec na rozgrzanym ruszcie 15-20 min. Ułożyć na ogniotrwałym półmisku, polać koniakiem, skropić spirytusem, zapalić.
Podawać po wypaleniu się alkoholu.

Podobne przepisy

Raclette

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Przepisy na grilla

Żeberka z grilla w czosnkowej marynacie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 765 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Kaszanka na grilla

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przepisy na grilla

Czosnek z grilla

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przepisy na grilla

Szaszłyki z kurczaka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-13

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Przepisy na grilla

Szaszłyki z cukinią

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski