Przepis na Banany „pochodnie”

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1811
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przepisy na grilla

Składniki

  • banany 5
  • masło 3 łyżki
  • koniak 3 łyżki
  • cukier puder 2 łyżki
  • spirytus 1 łyżka

Jak zrobić Banany „pochodnie”?

Obrane ze skórki banany posmarować roztopionym masłem. Posypać cukrem i cynamonem. Piec na rozgrzanym ruszcie 15-20 min. Ułożyć na ogniotrwałym półmisku, polać koniakiem, skropić spirytusem, zapalić.
Podawać po wypaleniu się alkoholu.

Podobne przepisy

Raclette

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Przepisy na grilla

Szaszłyki drobiowe na słodko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Smaczny obiadek – kurczak z ziemniakami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przepisy na grilla

Szaszłyki z cukinią

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Krupnioki z grilla

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przepisy na grilla

Schab grillowany

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: halina

Kategoria: Przepisy na grilla