Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa z jarzyn pokrojonych

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1265

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Zupa z jarzyn pokrojonych

Składniki

  • kapusta biała 1/2 małej główki
  • marchewka 1 duża szt
  • seler 1/2 bulwy
  • pietruszka 1 duży korzeń
  • kalarepka 2 szt
  • kalafior 15 dag
  • ziemniaki 2-3 szt
  • zielony groszek 5 dag
  • fasolka szparagowa 5-7 dag
  • pieczarki 4 szt
  • masło 1 - 2 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • sól
  • woda 2-3 litry
  • zielenina

Jak zrobić Zupa z jarzyn pokrojonych?

Wszystkie jarzyny oraz pieczarki dokładnie myjemy, obieramy, płuczemy i rozdrabniamy w kosteczkę lub paseczki. Zalewamy jarzyny zimną wodą i gotujemy je do miękkości. A gdy będą już miękkie dodajemy sól do smaku. Z masła i mąki robimy gęstą białą zasmażkę, którą rozrabiamy z gorącym wywarem z zupy. Rozprowadzoną dokładnie, bez grudek zasmażkę wlewamy do zupy, ciągle mieszając zupę i doprowadzamy do zagotowania się zupy. Przed podaniem wsypujemy posiekaną zieleninę.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa z jarzyn pokrojonych

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-19 21:54:34

Zachęcam Albertos - naprawdę smaczna bezmięsna zupa.

Albertos#

Albertos

2010-03-19 17:25:16

Przyznam szczerze, że jak na taką prostą w przygotowaniu zupę wygląda smakowicie. Na pewno wypróbuję według tego przepisu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne