Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa z cukinii

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 863

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa z cukinii?

Cebulę proszę dokładnie dobrze obrać z łupinek, pory należy umyć pod bieżącą wodą i dokładnie oczyścić, następnie pokroić je w drobną kostkę. Teraz należy oczyścić ziemniaki oraz cukinie i pokroić je drobno. W garnku trzeba rozpuścić masło razem z oliwą, a na nim poddusić lekko cebule i pory- na wolnym ogniu przez około 8- 12 minut. Następnie dodać pokrojone drobno ziemniaki i cukinie i dusić przez około 7 minut. Teraz należy dolać wywar i gotować na wolnym ogniu przez 30- 35 minut. Całość należy przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, a następnie zmiksować i ponownie zagotować, doprawić do smaku według uznania.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa z cukinii

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne