Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa warzywno-pieczarkowa

Dodany przez

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 640

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ziemniaki 3 szt
  • zielone ogórki 2 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • papryka żółta 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • pieczarki 25 dag
  • cebula czerwona 2 szt
  • pomidory dojrzałe 6 szt
  • udko z kurczaka 40 dag
  • woda 3 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • cząber do smaku
  • natka pieruszki posiekana 3 łyżki
  • olej do smażenia

Jak zrobić Zupa warzywno-pieczarkowa?

Do garnka wlewamy wodę i wkładamy udka, gotujemy na pół miękko. Ziemniaki i ogórki obieramy i tniemy w kosteczkę.Papryki oczyszczamy z nasion i tniemy w paseczki.Pieczarki oczyszczamy i tniemy w plasterki. Cebule obieramy i siekamy.W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy paprykę, ogórki i ziemniaki, smażymy 4-5 min ciągle mieszając.Następnie dodajemy pieczarki i szklankę bulionu pozostałego po gotowaniu mięsa. Dusimy ok. 10 min.Na końcu dodajemy pokrojone w kawałki mięso i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i cząbrem. Dusimy ok. 30 min.Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kawałki pomidory. Przed podaniem posypujemy natką.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa warzywno-pieczarkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne