Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa krem z selera naciowego

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3032

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zupę można podawać przybraną cząstkami pomidora i listkami selera naciowego.

Zdjęcia

Zupę można podawać przybraną cząstkami pomidora i listkami selera naciowego.

Składniki

  • seler naciowy 1 kg
  • rosół ( instant ) 2 szklanki
  • średni pomidor 1 szt
  • śmietana kremówka 200 g
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Jak zrobić Zupa krem z selera naciowego?

1. Seler i pomidor dokładnie umyć i oczyścić.
2. Seler drobno posiekać. Wrzucić go do dotującego się rosołu i gotować około 20 minut.
3. W tym czasie pomidor naciąć na krzyż, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i pokroić na cząstki.
4. Z ugotowanego selera odłożyć 4 łyżki, natomiast resztę zmiksować na puree. Dodać śmietanę i zagotować. Zagęścić mąką ziemniaczaną i jeszcze raz zagotować.
5. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Następnie odłożony seler, lekko wymieszać.


Komentarze

Do przepisu na: Zupa krem z selera naciowego

!Hania#

!Hania

2011-10-22 23:44:51

A co z pomidorem?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne