Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa krem z mrożonej brukselki

Dodany przez

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1113

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mrożona brukselka 50 dag
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • posiekany czosnek 3 łyżeczki
  • rosół 5 szklanek
  • śmietana kremówka 1 szklanka
  • zimne mleko 0,3 szklanki
  • mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • vegeta 1 łyżeczka
  • żółtko 1 szt
  • sól do smaku
  • biały pieprz do smaku

Jak zrobić Zupa krem z mrożonej brukselki?

Cebulę siekamy i lekko rumienimy na maśle. Dodajemy koperek, brukselkę, wszystko zalewamy szklanką rosołu i gotujemy na średnim ogniu. Gdy brukselka będzie miękka wszystko rozdrabniamy malakserem. Następnie dodajemy pozostały rosół, zagotowujemy, zagęszczamy mąką rozprowadzoną w zimnym mleku, jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy do smaku. Zestawiamy z ognia i łączymy ze śmietaną lekko ubitą z żółtkiem. Dokładnie mieszamy i ewentualnie doprawiamy. Możemy podawać z grzankami.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa krem z mrożonej brukselki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne