Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa krem czerwona

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 719

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ziemniaczane piure 30 dag
  • pomidory 5-7 szt
  • papryka czerwona 1 strączek
  • cebula 1 szt duża
  • olej 1-2 łyżki
  • wywar 3-4 łyżki
  • posiekane zielone listki bazylii, szczypiorku i koperku 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • ew. cukier

Jak zrobić Zupa krem czerwona?

Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę i pomidory umyć, cebulę obrać. Warzywa pokroić w kostkę, usmażyć na rozgrzanym oleju, wlać szklankę wywaru, dusić pod przykryciem kilkanaście minut. Zmiksować, przetrzeć przez sito, wymieszać dokładnie z piure i pozostałym wywarem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ew. Szczyptą cukru. Przed podaniem posypać wymieszaną zielenina.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa krem czerwona

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne