Przepis na Zrazy wołowe

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1219
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Najlepiej smakują z kaszą jęczmienna lub gryczaną, oraz surówką ze świeżych warzyw.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zrazy wołowe?

Mięso pokroimy na szerokie plastry, rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie płaty. Każdy kawałek smarujemy cienko musztardą i posypujemy posiekaną cebulą. Słoninę, marchew,
pietruszkę, ogórki kroimy w słupki, doprawiamy pieprzem, układamy na płatach mięsa i ciasno zawijamy, spinamy wykałaczkami. Mięso solimy, posypujemy mąką i rumienimy na silnie rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do rondla, wlewamy tłuszcz ze smażenia, wlewamy 0,5 szklanki wody i dusimy aż mięso zmięknie. Następnie sos zagęścić mąką i śmietaną, przyprawić i zagotować. Podawać polane sosem.

Podobne przepisy

Polędwiczka suszona swojska

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Mięsne

Białe kiełbaski z boczkiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: daktyl

Kategoria: Mięsne

Chrupiące skrzydełka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Mielone z grzybami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby

Cukinia z cebulą i kurczakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Klopsy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne