Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Żółty ser

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2078

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Żółty ser

Żółty ser

Żółty ser

Składniki

  • ser biały półtłusty 1 kg
  • mleko 1 litr
  • sól 1 łyżka
  • jaja 4 sztuki
  • soda 1 łyżeczka
  • masło 10 dag

Jak zrobić Żółty ser?

Mleko zagotować, dodać ser, gotować przez 15 minut, następnie odcedzić na sitku dobrze wycisnąć. Ser przełożyć do rondelka i dodać jajka, masło, sól i sodę wszystko razem zmiksować, smażyć na ogniu ok. 10 minut ciągle miksując. Zdjąć z ognia. Gotową masę serową przełożyć do miseczki.
Komentarze

Do przepisu na: Żółty ser

lewewelina23#

lewewelina23

2011-01-19 13:30:20

Można też uciąć butelkę wysmarować leciutko olejem i obsypać przyprawami i wlać do butelki pozostawić na ok 5 dni żeby złapał smaku.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne