Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Bekon pokroić w paski, podsmażyć na suchej patelni, zdjąć. Na tę samą patelnię wlać oliwę, włożyć ziemniaki. Lekko posolić, smażyć ok. 15 min. Dodać cebulę, smażyć jeszcze kilka minut. Szpinak umyć, osuszyć, pokroić. Jajka roztrzepać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Szpinak, jajka i potowe bekonu dodać do ziemniaków. Smażyć przykryte na małym ogniu, aż masa się zetnie. Za pomocą talerza tortillę przewrócić na drugą stronę, dosmażyć. Pokroić na niewielkie kawałki, podawać z resztą bekonu.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa