Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zielona zupa jarzynowa

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 859

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Czas szparagów się kończy, dlatego ostatnim rzutem postanowiłam zrobić z nich zupę ale nie krem jak zazwyczaj, tylko z całymi kawałkami. Do tego kilka zielonych warzyw, które zazwyczaj pałętają mi się po lodówce i wyszła zielona zupa, lekka, idealna na zakończenie wiosny

Zdjęcia

Czas szparagów się kończy, dlatego ostatnim rzutem postanowiłam zrobić z nich zupę ale nie krem jak zazwyczaj, tylko z całymi kawałkami. Do tego kilka zielonych warzyw, które zazwyczaj pałętają mi się po lodówce i wyszła zielona zupa, lekka, idealna na zakończenie wiosny

Składniki

Jak zrobić Zielona zupa jarzynowa?

Ugotować rosół na kości z kotleta z dodatkiem marchewki, selera, pietruszki, przypraw i ziół (lubczyk i natka pietruszki), jak zazwyczaj. Gdy jest wystarczająco aromatyczny przecedzamy go. Warzywa odkładamy bo potrzebny będzie nam tylko wywar. Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, kroimy na kawałki. Główki odkładamy na bok. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki pora, cukinii, plasterki selera naciowego i chwilę razem smażymy do zeszklenia. Wszystko przekładamy do rosołu, dodajemy kawałki szparagów i gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy makaron, bazylię i oregano, główki szparagów i gotujemy aż makaron dojdzie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można dodać łyżeczkę pesto do smaku. Mięso oddzielamy od kości, na dno każdego talerza dajemy po porcji, nalewamy zupę. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Zielona zupa jarzynowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne