Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ziarnowy chleb

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 10min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas pieczenia: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1527

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • piekarnik,blacha,łyżka,

Jak zrobić Ziarnowy chleb?

Z drożdży, cukru, wody i 2łyżeczek mąki przygotować rozczyn. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Resztę mąki wsypać do miski, dodać płatki górskie, kminek, sól oraz rozczyn. Wyrabiać ciasto aż nabierze konsystencji gęstej śmietany. Dodać 3 szklanki przygotowanej ostudzonej wody. Odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. Formę nasmarować tłuszczem. Wyłożyć do formy wyrośnięte ciasto i posypać sezamem. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 50 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ziarnowy chleb

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne