Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3080

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym?

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć jak na placki ziemniaczane. Mięso zmielić i dodać do zmielonych ziemniaków. Dodać tez jajka, śmietanę kremówkę, sól i szczodrze pieprz. Cebule obraz i pokroić w ćwierćplasterki, a boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć cebule z boczkiem i po przestudzeniu dodać do masy ziemniaczanej. Wymieszać dokładnie i wyłożyć na blachę. Piec około godziny w 160-180 stopniach, aż góra zbrązowieje. Podawać z ogórkiem kiszonym.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka ziemniaczana z miesem mielonym

!Klaudia#

!Klaudia

2012-04-06 08:35:11

I z tego niby wyjdzie zapiekanka ? ;D

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne