Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekanka z pieczarkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1042

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Zapiekanka z pieczarkami

Składniki

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • blaszka do pieczenia
  • łyżka
  • tarka

Jak zrobić Zapiekanka z pieczarkami?

Bagietkę lub bułkę palucha przekroić wzdłuż na pół. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Poddusić je na masełku do miękkości doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na oliwie. Bułkę posmarować sosem pomidorowym lub keczupem, następnie układać po kolei- pieczarki, cebulkę. Całość posypać startym serem żółtym i zapiec przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne