Przepis na Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i mielonego mięsa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
13496
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż, Przekąski

Składniki

Jak zrobić Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i mielonego mięsa?

Kaszę ugotować w 2 szklankach osolonej wody, dodając masło lub margarynę. Cebulę pokroić, podsmażyć na tłuszczu. Mięso wymieszać z cebulą, podsmażyć, posolić i dodać pieprz. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, ułożyć połowę kaszy, na kaszę wyłożyć warstwę mięsa i przykryć pozostałą kaszą. Całość zalać śmietaną, posypać tartym żółtym serem. Zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem posypać zieleniną.

Podobne przepisy

Pierogi gotowane z grochem odsmażane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Kasze i ryż

Tosty inaczej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: onana

Kategoria: Przekąski

Cukinia z basmati

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 73 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Kasze i ryż

Salsa pomidorowa

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Kaszka dla dzieci

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-12

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Kasze i ryż

Wafle z pieczoną cukinią

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski