Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekanka z białego chleba

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 915

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • biały chleb 6 kromek
  • masło 2 łyżki
  • jajka 4 szt
  • śmietana 18% 1 szklanka
  • żółty ser 15 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mielona papryka do smaku

Jak zrobić Zapiekanka z białego chleba?

Chleb podsmażamy na maśle z obu stron na złoty kolor. Żółtka, śmietanę i starty żółty ser mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy. Naczynie żaroodporne wykładamy kromkami chleba i zalewamy masą jajeczno-serową. Zapiekamy przez ok. 30 min w temp. 180 stopni c.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka z białego chleba

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne