Przepis na Zapiekanka wielkanocna

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1430
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

  • szynka 20 dag
  • cienka kiełbasa 20 dag
  • wędzony boczek 20 dag
  • smalec 1 łyżka
  • chrzan 1 korzeń
  • jaja 6 szt

Jak zrobić Zapiekanka wielkanocna?

Szynkę, kiełbasę i wędzony boczek kroimy w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec wrzucamy pokrojone wędliny i podsmażamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Jaja gotujemy na twardo studzimy, Obieramy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do podsmażonych wędlin, delikatnie mieszamy i smażymy chwilę. Na tarce o dużych oczkach ścieramy chrzan, posypujemy zapiekankę i mieszamy.

Patelnię przykrywamy i na małym ogniu dusimy danie minutę, półtorej aby wędliny przeszły smakiem i zapachem chrzanu. Zapiekankę podajemy na ciepło. Możemy ją udekorować natką pietruszki.

Podobne przepisy

Racuchy z rodzynkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Faszerowane zapiekane parówki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Przekąski

Kiełbaski w cieście

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Roladki z cukini

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 360 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: zuza30305

Kategoria: Przekąski

Krokiety z grzybami i kapustą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: tomek26

Kategoria: Przekąski