Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekana dynia

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 764

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • rostbef bez kości 40 dag
  • dynia 60 dag
  • cebula 2 szt
  • pomidory 30 dag
  • żółty ser starty 4 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • woda 0,75 szklanki

Jak zrobić Zapiekana dynia?

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę i obsmażamy na łyżce oleju i łyżce masła. Dodajemy wodę i dusimy pod przykryciem 15-20 min.Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na pozostałym oleju i dodajemy do mięsa. Posypujemy natką pietruszki, solimy i pieprzymy.Dynię myjemy, obieramy, oczyszczamy z pestek i gąbczastego miąższu, kroimy w kostkę, szklimy na pozostałym maśle i ukladamy na mięsie i cebuli.Lekko doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w grubą kostkę, układamy na dyni i posypujemy startym żółtym serem.Zapiekamy ok. 45 min w 190 stopniach C.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekana dynia

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne