Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zakręcone śledziki

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1277

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Smak,nieco inny niż tradycyjny lekko kwaskowaty zmienił się w słodko-pomidorowy

Zdjęcia

Smak,nieco inny niż tradycyjny lekko kwaskowaty zmienił się w słodko-pomidorowy

Składniki

  • filety śledziowe 2 sztuki
  • marchew duża 1 sztuka
  • cebula duża 1 sztuka
  • olej 4 łyżki
  • Sos słodko- kwaśny 4-5 łyżki

Akcesoria

  • garnek,miseczka

Jak zrobić Zakręcone śledziki?

Ze śledzi zdjęłam skórkę i podzieliłam wzdłuż na pół. W garnku rozgrzałam olej i podsmażyłam pokrojoną w piórka cebulę. Wsypałam startą marchew i podlałam 2-3 łyżkami wody. Przykryłam pokrywką i dusiłam około 15 minut. Dodałam sos słodko-kwaśny łowicz. Dokładnie wymieszałam. Ciepły farsz nakładałam na połówki filetu i zwijałam. Przekułam wykałaczką i układałam ciasno, obok siebie w pojemniku. Do garnka, w którym robiłam farsz wlałam pół szklanki wody z dwiema łyżkami oleju i dwiema łyżkami sosu słodko-kwaśnego. Zagotowałam i przestudziłam. Zalałam tym śledzie i szczelnie zamknęłam pojemnik. Przeniosłam do lodówki.
Komentarze

Do przepisu na: Zakręcone śledziki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne