Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wołowina w galarecie

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3462

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Wołowina w galarecie
Wołowina w galarecie

Składniki

Jak zrobić Wołowina w galarecie?

Wołowinę zalać wrzącą wodą, osolić, gotować około 1 godziny, następnie dodać włoszczyznę i gotować dalsze pół godziny. Mięso i włoszczyznę wyjąć, ostudzić, pokroić razem dość drobno. Odlać 2 szklanki wywaru z mięsa, zdjąć z wierzchu tłuszcz. Do oddzielnej szklanki wsypać żelatynę, zalać odrobiną zimnego wywaru a gdy napęcznieje, podgrzać wywar w garnku, dolać do żelatyny gorącego, dobrze wymie­szać, wlać do pozostałego wywaru i razem zagotować. Włożyć mięso po­krojone z warzywami do gorącego wywaru, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wsypać sporo natki pietruszki lub kopru. Rozlać galaretkę do przygotowanych wcześniej salaterek, można na dno każdej położyć ćwiart­kę jajka ugotowaną na twardo, pozostawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu, odwrócić miseczki do góry dnem, przykryć wilgotną ścierką, postukać i wyłożyć galarety na duży talerz.
Komentarze

Do przepisu na: Wołowina w galarecie

weramera#

weramera

2009-06-08 15:10:02

Bardzo smaczna, ale brakowalo mi drobno posiekanej bazylii i dodalam jescze smaczniejsze..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne