Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wiosenny sos czosnkowy

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1823

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Idealna propozycja jako dodatek do dań z grilla.

Zdjęcia

Idealna propozycja jako dodatek do dań z grilla.

Składniki

  • czosnek 6 ząbków
  • koperek 1 pęczek
  • jogurt naturalny 0% 250 ml
  • śmietana 18 % gęsta 150 ml
  • majonez 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku

Akcesoria

  • wyciskarka do czosnku

Jak zrobić Wiosenny sos czosnkowy?

Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę. Mieszamy razem jogurt naturalny, śmietanę i majonez, aż dokładnie się połączą. Koperek drobno siekamy.

Do wymieszanego jogurtu, śmietany i majonezu dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Komentarze

Do przepisu na: Wiosenny sos czosnkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne