Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wieprzowina orientalna

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 930

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • chuda wieprzowina bez kości 80 dag
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • czosnek 4 ząbki
  • mielone chili 0,5 łyżeczki
  • suszone oregano 0,5 łyżeczki
  • masło 1 łyżka
  • sok z ananasa 0,5 szklanki
  • olej 3 łyżki
  • mąka kukurydziana 1 łyżka
  • sól do smaku
  • gorąca woda 1 szklanka

Jak zrobić Wieprzowina orientalna?

Mięso kroimy w kostkę, solimy. Czosnek przeciśnięty przez praskę, chili i oregano mieszamy z sokiem z cytryny i tą marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na dwie godziny. Po tym czasie mięso osączamy, zachowując marynatę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Następnie przekładamy do rondla, wlewamy marynatę i gorącą wodę. Dusimy pod przykryciem ok 45 min. Pod koniec duszenia dodajemy mąkę rozrobioną w soku ananasowym i masło. Podgrzewamy aż sos zgęstnieje.
Komentarze

Do przepisu na: Wieprzowina orientalna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne