Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wieniec w cieście

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 891

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mięso wieprzowe z łopatki 1 kg
  • słonina 10 dag
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 2 sztuki
  • seler 1/2 sztuki
  • białe wino ok 1/2 szklanki
  • wątróbka 25 dag
  • bułka kajzerka sucha
  • mleko do rozmoczenia bułki 1 szklanka
  • jaja 3 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka szczypta
  • olej do smażenia
  • kruche ciasto (karbowane paski)

Jak zrobić Wieniec w cieście?

Mięso pokroić na kawałki, Marchew, pietruszkę i seler obrać zetrzeć na grubych oczkach i zalać winem odstawić na 24 godziny. Mięso z warzywami obsmażyć na oleju dodać pokrojoną w kostkę słoninę, dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną wątróbkę i dusić jeszcze 10 min. Wystudzić. Zmielić trzykrotnie dodać namoczoną i odciśniętą bułkę,jaja i przyprawy.
Włożyć do formy - wieńca. Piec 45 min. w temp. 180*C. Wyjąć z formy i owinąć paskami karbowanymi kruchego ciasta, posmarować żółtkiem i piec jeszcze 10 min.
Komentarze

Do przepisu na: Wieniec w cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne