Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wielkanocny tort z brzoskwiniami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1317

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Wielkanocny tort z brzoskwiniami

Składniki

CIASTO

DO FORMY

MASA

  • żelatyna 4 łyżki
  • twarożek 50 dag
  • kremówka 3 szkl
  • zagęszczacz do śmietany 2 op
  • cukier puder 4 łyżki
  • brzoskwinie puszka

Jak zrobić Wielkanocny tort z brzoskwiniami?

Wymieszać składniki ciasta. Piec 60 minut w temp 180stC. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Żelatynę wymieszać z twarożkiem, cukrem oraz kremówką ubitą z zagęszczaczem. Brzoskwinie ułożyć na krążku, na nich część masy. Nakryć drugim krążkiem, nałożyć masę i nakryć trzecim krążkiem. Posmarować wierzch oraz boki i ozdobić go.
Komentarze

Do przepisu na: Wielkanocny tort z brzoskwiniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne