Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wegeteriańskie cannelloni

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1269

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron cannelloni 12 rurek
  • szpinak mrożony 2 opakowania
  • twaróg chudy 1 kostka ok 300g
  • kostka bulionowa 2 sztuki
  • śmietana 400 ml
  • jajo 1 sztuka
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Akcesoria

  • patelnia
  • wyciskarka do czosnku
  • naczynie żaroodporne

Jak zrobić Wegeteriańskie cannelloni?

Na patelnię wykładamy szpinak, dusimy aby woda wyparowała. Następnie dodajemy twarożek, kostkę rosołową i 150 ml śmietany. Wycisnąć czosnek. Poddusić jeszcze chwilę i wbić jajo.

Energicznie mieszać tak aby jajo nie ścięło się do końca ale żeby składniki się połączyły i masa była dostatecznie gęsta, żeby można było nią nafaszerować makaron. Gdy uzyskamy taki efekt faszerujemy rurki, układamy w naczyniu żaroodpornym.

Zalewamy wszystko pozostałą śmietaną. Solimy i pieprzymy śmietanę, posypujemy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż makaron będzie miękki.
Komentarze

Do przepisu na: Wegeteriańskie cannelloni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne