Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wędzona makrela w galarecie

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1672

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wędzona makrela 2 szt
  • małe buraczki 25 dag
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • cytryna 1 szt
  • koperek 0,5 pęczka
  • żelatyna 1,5 dag
  • cebula dymka 1 szt
  • vegeta do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Wędzona makrela w galarecie?

Buraczki szorujemy, gotujemy, odcedzamy, obieramy i kroimy w plastry. Rybę obieramy ze skóry i oczyszczamy z ości, przekładamy na sito i zanurzamy w gorącym bulionie, po 10 min. wyjmujemy.

Bulion mieszamy z sokiem z cytryny, połową posiekanego koperku i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy do bulionu i dokładanie mieszamy. Dymkę oczyszczamy i kroimy w krążki.

Foremkę /najlepiej wąską i wysoką/ wykładamy folią i na jej dnie układamy połowę buraków, zalewamy bulionem. Następnie układamy rybę, posypujemy dymką, zalewamy bulionem i na wierzchu układamy resztę buraków, posypujemy koperkiem i zalewamy resztą bulionu. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze

Do przepisu na: Wędzona makrela w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne